Pentru conchistadorii europeni, băutura specială preferată de împărații azteci părea un dar al zeilor care oferea puteri nebănuite celor care o consumau.
Semințele arborelui de cacao au cucerit lumea la fel de repede ca boabele de cafea, iar maeștrii patiseri din secolul marilor descoperiri au creat din semințele de cacao dulcele absolut. Ciocolata este și azi supremul răsfăț care ne face să ne simțim plini de energie și invincibili.
Dar cum se obține, mai exact, ciocolata?
Calitatea materiei prime depinde foarte mult de originea boabelor de cacao, însă pentru obținerea acelei calități nealterate pe durata termenului de valabilitate, în tehnologia de fabricare a produselor cu ciocolată, trebuie să se includă și procesul de temperare.
Temperarea face ca untul de cacao din ciocolată să se cristalizeze într-o structură specifică, prin care se asigură duritate, structură omogenă și strălucire produsului finit după ce acesta s-a răcit. Procesul de temperare constă din topirea, răcirea, reîncălzirea și solidificarea ciocolatei pe parcursul procesului de utilizare cu respectarea riguroasă a unor temperaturi prevăzute pentru fiecare din aceste faze, iar nerespectarea regulilor aferente proceselor de temperare poate duce la compromiterea produselor realizate integral, parțial din ciocolată sau din substituenți.
Se urmează cu strictețe cea mai bună rețetă care asigură că fiecare produs Midar conține materie primă de cea mai bună calitate, fină, ușor de topit și prelucrat, cu aspect lucios și gust cuceritor care te invită în lumea fabuloasă a senzațiilor dulci.
Midar și-a diversificat permanent portofoliul, asigurând celor pasionați de dulciuri, dar și patiserilor-cofetarilor și marilor producători de pe piață, sortimente potrivite pentru o miriadă de deserturi și produse pe bază de ciocolată sau cacao. Pe lângă măiestrie și curaj în a aborda rețete din ce în ce mai sofisticate, Midar pune un accent foarte mare pe creativitate astfel ca dulciurile tradiționale sau inventate să se bucure și de un aspect senzațional pe lângă gustul fermecător.
Ciocolată AMĂRUIE
Ciocolata amăruie este sortimentul de ciocolată cel mai utilizat în domeniul dulciurilor pentru că se pretează la cele mai multe aplicații. Midar Group oferă două tipuri de bază, ciocolata amăruie 70% și cea de 50% (procentul total de cacao conținut). Ciocolata amăruie se poate utiliza la creme, ganaj, bomboane, ornamente, glazurare, drajare, turnare forme și figurine. Materiile prime selecționate atent, cu accentul pe untul și masa de cacao utilizate la producerea acestor sortimente, contribuie la succesul și aprecierea bună, de către toți clienții noștri, a sortimentelor de ciocolată amăruie.
Ciocolată cu LAPTE
Ciocolata cu lapte este mai des utilizată în dulciurile destinate copiilor pentru că are un total de cacao de 40% sau 35%, ceea ce o face să aibă un gust mai puțin amărui și mult mai atrăgător pentru toată lumea. Ciocolata cu lapte poate fi întâlnită într-o mulțime de deserturi și într-o multitudine de forme (ganaj, creme, bomboane, glazurare, drajare, ornamente, cornuri, turnare forme și figurine).
Ciocolată ALBĂ
Ciocolata albă nu conține solide din cacao, și are la bază doar untul de cacao obținut din boabe. Astfel culoarea e de un alb pal, însă gustul rămâne la fel de plăcut. Sortimentele Midar conțin ciocolata albă 35% care se poate folosi cu același succes în creme, ganaj, bomboane, ornamente, glazurare, drajare, turnare forme și figurine. Materiile prime selecționate atent, cu accentul pe untul de cacao și laptele pulverizat, utilizate la producerea acestui sortiment, contribuie la aprecierea deosebită a ciocolatei albe.
Cuverturi sub formă de picături, paiete și bănuți
Cuverturile MIDAR produse sub BRANDUL NOVACAO DESSERT și DESSERT D'OR sunt un substituent ideal pentru ciocolată, fiind destinate industriei dulciurilor: laboratoare de cofetărie și patiserie, brutării, fabrici de napolitane, fursecuri, biscuiți, producători de figurine din ciocolată, bomboane de ciocolată și alte produse făcute din ciocolată, respectiv acoperite cu ciocolată sau imitația acesteia. Cuverturile care pot înlocui ciocolata în diverse aplicații, au fost astfel realizate încât să răspundă tuturor exigențelor clienților noștri. Ele se produc în conformitate cu reglementările internaționale de sănătate a alimentației, cu respectarea legislației de siguranță a produselor alimentare precum și a cerințelor HACCP.
Cuverturile Premium Midar utilizează cacao de cea mai bună calitate alături de grăsimi vegetale care conferă produselor același gust, aspect și ușurință în prepararea deserturilor ca și ciocolata. Mai mult, pe lângă faptul că au o temperatură redusă de topire (34-38 °C), calitatea, prețul și diversitatea aromelor și culorilor cuverturilor Midar le transformă în preferatele patiseriilor și cofetăriilor unde sunt baza pentru torturi, prăjituri, bombe de ciocolată, cake pops, drip, sfere etc. sau soluția perfectă pentru decorări care să uimească.
Cuverturile Premium Midar se găsesc în variantele ALB (Lapte), ROZ (aromă de căpșună), GALBENĂ (lămâie), VERDE (fistic/migdale), PORTOCALIU (portocală), dar și in variantele clasice, amărui sau cacao cu lapte.
Cuverturile Premium - amărui, cacao cu lapte și albe - sunt special concepute pentru liniile de glazurare a biscuiților și napolitanelor sau glazurarea produselor de cofetărie și sunt disponibile sub formă de picături, paiete și bănuți. Prezintă solidificare rapidă, potrivită pentru toate variantele de producție, inclusiv liniile automate cu performanță ridicată. Calitatea și prețul o recomandă pentru realizarea unor produse pretențioase.
Creme MIDAR
Delicii aromate care te răsfață cu un gust intens. Cremele Midar sunt realizate după rețete alese și sunt menite să îți alinte papilele gustative cu 3 arome savuroase, la cel mai înalt nivel: vanilie, cacao și cacao cu pastă de arahide.
Website-ul nostru folosește fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență plăcută și personalizată de navigare.
Prin alegerea opțiunii „Toate”, vă exprimați acordul cu privire la utilizarea toturor fișierelor de tip cookie.
Prin alegerea opțiunii „Necesare”, vă exprimați acordul cu privire la utilizarea fișierelor strict necesare de tip cookie, fără de care site-ul ar înceta să mai funcționeze.
Pentru mai multe detalii despre fișierele cookies și modul lor de utilizare pe acest site, puteți vizita paginile GDPR și Politica de Cookie-uri.