Ingrediente - gogoși:
800 gr făină, 300 ml lapte, 2 ouă, 100 gr zahăr, 100 gr unt topit, 1 linguriță de extract de vanilie, 25 gr drojdie proaspătă;
Pentru glazură de ciocolată neagră: 300 gr ciocolată amăruie Dessert D'or, 100 gr smântână dulce pentru frișcă;
Pentru glazură de ciocolată albă: 200 gr ciocolată albă Dessert D'or, 50 gr smântână dulce pentru frișcă;
Pentru decor: ciocolată amăruie topită sau ornamente colorate Dessert D'or.
Se amestecă drojdia cu două lingurițe de zahăr. Se adaugă câteva linguri de lapte și o lingură de făină și se amestecă până se obtine o compoziție ca o smântâna. Se lasă la dospit până îți dublează volumul. Se pune făina într-un vas, se adaugă drojdia, laptele călduț în care s-a topit zahărul, ouăle bătute ușor și extractul de vanilie. Se frământă aluatul adăugând untul topit. Se lasă la dospit până îți dublează volumul.
Aluatul dospit se întinde pe o foaie nu foarte groasă. Cu ajutorul unui pahar se decupează cercuri din aluat, iar apoi, câte un mic cerculeț în mijloc. Se mai lasă la dospit pentru circa 30 minute, iar apoi se prăjesc gogosile în baie de ulei, bine încins.
Smântâna lichidă împreună cu ciocolata se pun într-un vas, la foc mic și se amestecă până se omogenizează. Se pune ciocolata într-un vas larg și se scufundă fiecare gogoașă în ciocolată, apoi se așază pe un platou.
Cât glazura nu este încă topită, se pot presăra ornamente Dessert D'or, de diverse culori.
Website-ul nostru folosește fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență plăcută și personalizată de navigare.
Prin alegerea opțiunii „Toate”, vă exprimați acordul cu privire la utilizarea toturor fișierelor de tip cookie.
Prin alegerea opțiunii „Necesare”, vă exprimați acordul cu privire la utilizarea fișierelor strict necesare de tip cookie, fără de care site-ul ar înceta să mai funcționeze.
Pentru mai multe detalii despre fișierele cookies și modul lor de utilizare pe acest site, puteți vizita paginile GDPR și Politica de Cookie-uri.