Tort de ciocolată în 3 straturi

Tort de ciocolată în 3 straturi

Ingrediente (tavă de 22 cm) 

Blat:

        ◦ 85 g unt moale, 2 albușuri, 1 praf de sare, 65 g făină, 65 g zahăr brun, 65 g nucă măcinată, 1 lingură cacao, 1/2 plic praf de copt;

Crema de ciocolată amăruie:

        ◦ 200 g ciocolată premium amăruie Dessert D'or, 150 ml frișcă lichidă, 150 ml frișcă bătută, 1/2 plic gelatină, 50 ml apă rece;

Crema de ciocolată cu lapte:

        ◦ 200 g ciocolată premium cu lapte Dessert D'or, 150 ml frișcă lichidă, 150 ml frișcă bătută, 1/2 plic gelatină, 50 ml apă rece;

Crema de ciocolata albă:

        ◦ 200 g ciocolată premium albă Dessert D'or, 150 ml frișcă lichidă, 150 ml frișcă bătută, 1/2 plic gelatină, 50 ml apă rece;

Sirop:

        ◦ 150 ml apă, esență rom, zahăr,

Decor:

        ◦ bănuți, picături sau paiete albe Novacao.

Preparare

Se mixează albușurile cu praful de sare până când obținem o spumă consistentă.

Într-un alt bol se mixează untul cu zahărul și se încorporează făină cu cacaua, nuca și praful de copt. Se adaugă spuma de albușuri și se amestecă cu o lingură. Se toarnă amestecul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se dă tava la cuptor la foc mediu pentru aprox. 20-25 de minute. 

Cremele de ciocolată:

Toată frișca lichidă (450 de ml) se mixează într-un bol și se dă la frigider. Se amesteă gelatina cu apă și se lasă 10 minute la hidratat.

Într-un vas se pune frișcă lichidă (150 ml) și se dă la foc mic până când frișca se înfierbântă. Se adaugă ciocolata amăruie în frișcă, se lasă 5 minute la răcorit și apoi se adaugă gelatina. După ce crema s-a răcit, se adaugă 1/3 din cantitatea de frișcă bătută și se încorporeză. Aceasta va fi prima cremă ce se va adăuga peste blat.

La fel se procedează și cu celelalte 2 creme, cea de ciocolată cu lapte și cea albă.

Se însiropează blatul, apoi se adaugă crema de ciocolată neagră și se dă la frigider pentru aprox. 20-30 de min. Se adaugă crema de ciocolată cu lapte și se procedează la fel. După ultimul strat de cremă de ciocolată albă, lăsăm tortul la frigider pentru câteva ore. 

După ce acesta s-a răcit complet, se decorează cu bănuți, paiete sau picături albe Novacao.

Distribuie

Website-ul nostru folosește fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență plăcută și personalizată de navigare.
Prin alegerea opțiunii „Toate”, vă exprimați acordul cu privire la utilizarea toturor fișierelor de tip cookie.
Prin alegerea opțiunii „Necesare”, vă exprimați acordul cu privire la utilizarea fișierelor strict necesare de tip cookie, fără de care site-ul ar înceta să mai funcționeze.
Pentru mai multe detalii despre fișierele cookies și modul lor de utilizare pe acest site, puteți vizita paginile GDPR și Politica de Cookie-uri.

Necesare Toate